Timpul s-a dilatat… și a intrat din nou în sac

Un fel de înainte și după… sau despre well-being în vremuri de pandemie cu Irina Margareta Nistor.

Mereu în acțiune, cu un zâmbet larg, cinematografic, și o voce de Oscar. Trăiește filmul cu pasiune și viața cu intensitate. Când nu e la vizionări, o poți vedea la tv, auzi la radio sau îi poți urmări postările pline de culoare. De unde energia asta fantastică?, o întreba recent un cunoscut jurnalist. De la filme!:), a venit imediat răspunsul. De la București la Cannes, apoi la Cluj, la TIFF, care tocmai s-a încheiat. Urmează Iașiul, cu SFR, și alte destinații cu filme bune. Timpul curge altfel pentru Irina Margareta Nistor. Anul trecut însă a fost un pic… altă poveste.

Am întrebat-o cum a fost în timp de pandemie și mai ales cum a revenit la viteza obișnuită pentru o viață ca-n filme…. Iată ce ne-a mărturisit, concis și franc, nu fără nuanțe critice, printre picături de festival.

Cum ați navigat pe valurile pandemiei?

Am navigat stând pe loc. Timpul s-a dilatat un pic (înainte de a intra din nou în sac)… 83 de zile în casă! Păi unde să mă duc, la (F)alimentara? Erau destui dispuși să-mi cumpere diverse și mă blindasem cu Nespresso pentru mine și hrană pentru pisoiul Ritz și pentru cățelușa Jazzy Daisy Crazy. În plus, cinematografele închise… Nici un motiv de a ieși din casă, nici măcar în grădină!!

Care este izvorul secret din care vă alimentați starea de bine?

Ignor lucrurile care nu-mi convin și observ cu recunoștință tot ce mi-a lipsit mulți ani (32), de la pașaport la călătorii, și la care am acum acces! Chiar și la pașaportul verde, fără de care n-aș fi intrat în săli, la Cannes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like