Riscuri pentru sănătatea angajaţilor

Depresia, anxietatea şi mişcarea insuficientă cresc riscurile pentru sănătatea angajaţilor români, evidenția sondajul Romania Health and LifeStyle Survey 2021, lansat de Mercer Marsh Benefits în primăvara acestui an. Comparativ cu perioada premergătoare pandemiei, nivelul stresului este în creştere pentru respondenți – 58% dintre femei şi 45% dintre bărbaţi, relevă studiul menționat.

Potrivit cercetării, femeile s-au confruntat mai mult cu depresia şi anxietatea, în timp ce, în cazul bărbaţilor, s-a identificat un risc cardiovascular important, urmare unui cumul de factori precum alimentaţie, supraponderabilitate, stres ridicat, mişcare insuficientă, lipsa măsurilor de prevenție.

Aproape jumătate (peste 48%) dintre cei 2000 de angajaţi intervievați lucrau în regim mixt (birou şi acasă), mai puţin de o treime (31,9%) exclusiv de acasă, iar 20% exclusiv la birou. De remarcat că, în timpul pandemiei, oamenii au indicat un nivel de stres la fel de ridicat fie că au lucrat de acasă fie la birou.

O altă concluzie a studiului constă în faptul că mulţi români intenţionează să îşi schimbe stilul de viaţă. Aproape jumătate (45%) dintre respondenți manifestau un interes moderat pentru îmbunătățirea acestuia, în special persoanele cu boli cronice, aflate în monitorizare periodică, sau cu potenţial de risc. În cazul femeilor, schimbările avute în vedere sunt legate de activitatea fizică şi dietă. Dieta sănătoasă, managementul stresului şi prevenirea durerilor de spate sunt primele trei schimbări indicate de cei mai mulţi dintre respondenţi.

La sondajul realizat în perioada decembrie 2020 – martie 2021 au răspuns 2000 de angajaţi din 40 de mari companii din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like